Unikkounelmia

25.2.2018

Jokaisella on varmasti muutama ikuisuusprojekti jemmassa. Sellainen, joka tasaisin väliajoin nousee mieleen, mutta johon kuintekaan ei viitsisi tarttua. Tämä tuoli on ollut minulle se kaikkeiin pisimpään to do-listalla roikkunut urakka. Tuoli on kulkenut mukanani kaikissa asunnoissani, ja se olikin kerännyt ylleen yhdet jos toisetkin punkkuroiskeet ja muut tahrat.  Makuuhuoneessani tuoli toimitti pitkään myös kuuluisaa vaatekasatuolin virkaa. Se hautautui viikosta toiseen puolipidettyjen vaatteiden alle, joten vähän kärsineellä verhoilulla ei ollut niin väliä. Muutamat viimeisen vuodet se kuitenkin vietti häpeämässä ullakolla.

 

 

Silmiini osui viime syksynä Marimekon ystävämynneistä tarjoushinnoin tätä paksumpaa puuvillaa. (Kangaskin ehti maata kaapissa puolisen vuotta ennen kuin ryhdyin toimeen.) Kankaan menekki koko tuoliin oli kaksi metriä (pakan leveys 140cm), eikä tähän hommaan kulunutkaan lopuksi kuin yksi ilta. Kankaan sai omakseen hintaan 20 €/metri, joten neljälläkympillä sain päivitettyä koko nuojatuolin. Äitini on verhoillut tuolin aikaisemmin vajaa kymmenen vuotta sitten, ja siinä samalla myös uusinut tuolin jousitukset, joten minun ei tällä kertaa tarvinnut niihin kajota. Lapsuudenkodissani olisi vielä jemmassa toinen samanlainen verhoilua vailla. Pitäisiköhän tuolipariskunta saattaa yhteen ?

Jokaisella pitäis muuten olla tälläinen nitoja himassa! Tällä fiksaa melkein mitä vaan ja juuri esimerkiksi tällaiset pienet verhoiluprokkikset ja korjaukset hoituu aivan käden känteessä. Vempain kustantaa muutaman kympin ja niitä saa jokaisesta pienimmästäkin K-Raudasta. Haastavinta on onnistua ostamaan summassa oikeat niitit, jokaiselle nitojamallille on tietenkin omat niittinsä. Itse kerkesin ostaa kolmet eri niitit ennen oikeiden osumista kohdalle.

 

 

Edellinen Seuraava

Muita hyviä juttuja

2 kommenttia

 • Veera

  Ihana uusi blogituttavuus!! Palaan todellakin uudestaan. 🙂

  26.2.2018 at 14:52 vastaa
  • minni

   Kiva kuulla ja mukavaa että löysit meidät !

   27.2.2018 at 13:38 vastaa

  Jätä meille kommentti