Inspiroivat naiset ympärillämme: Satu Ahtiainen

13.5.2018

 

Artisan, mama, lover of nature

Satu Ahtiainen on moniosaaja, slowliving-jumalatar ja pienen tytön äiti. Hän on asunut ympäri Suomea omakotitaloissa viimeisen parin vuoden ajan. Kun itse asuu Helsingissä raitiovaunujen kiskojen vieressä, ajatus ovesta suoraan pihalle paljain varpain kävelystä kuulostaa äärimäiseltä luksukselta. Tai se, että olisi kokonainen ullakko- tai kellarikerros tyhjänä harrastetoiminnalle tai vaikka sitten portrettien ottoon. Kaikki mitä Satu luo, henkii hänen elämäntapaansa.

Ihailen Satua, koska hän on visuaalisesti järjettömän taitava. Hänen valokuvansa ja etenkin videot arkisesta elämästä ovat todella upeita. Ihailen myös Satua äitinä, niin kuin ihailen muitakin ystäviäni, jotka ovat äitejä. On mahtavaa nähdä meidän sukupolven naiset moderneina, mutta samalla perinteisinä äiteinä.

 

 

Miten löydät tasapainon sosiaalisen median ja oikean elämän välillä?

Mulle sosiaalinen media ja etenkin Instagram toimii sellaisena kanavana, johon laitan paljon kuvia meidän arjesta ja saatan kertoa tosi suoraankin omista ajatuksistani, vaikka ne ei olis aina kovin positiiviset. Haluan silti välillä keskittyä siihen arkeen ilman, että ikuistan sitä muille. On tosi tärkeetä olla läsnä enkä koe, että mun elämä määrittyy sen perusteella, mitä postaan nettiin sillä se elämä on paljon muutakin. Se on hyvä ymmärtää, enkä tunne itseäni siten niin kahlituksi someen.

Mikä sua inspiroi?

Ihmisten intohimo johonkin asiaan, jonka ne taitaa tosi hyvin ja josta huomaa sen niiden palon koko aiheeseen. On tosi inspiroivaa kuunnella asiasta, josta joku tietää tosi paljon. Se tekee mut tosi iloiseksi.

Ajatuksia naiseudesta, äitiydestä?

Äitiys on näyttänyt mulle ihan toisenlaisen puolen elämästä, josta en tiennyt mitään ennen kuin se sattui omalle kohdalle. Oon sitä mukaan ymmärtäny paljon enemmän naiseudesta, anatomiasta, hormoneista ja siitä miten vahvoja me ollaan kaiken kaikkiaan.

Anna joku hyvä elämänohje tai neuvo.

Itsevarmuus on kaunista ja se toimii hyvin kaikessa mitä teet, siinä miten kannat itsesi, hoidat lapsesi ja luot asioita.

 

 

Ketä ihailet ja miksi?

Kaikkia mun lahjakkaita ja luovia kavereita, jotka on menestynyt jotenkin taiteen avulla. Oli se sitten musiikki tai graafinen suunnittelu – saan tosi paljon irti ihmisistä, jotka vie omaa juttuaan eteenpäin keinolla millä hyvänsä. Se antaa itselle sellaista voimaa omaa tekemiseen ja uskoa siihen, että kuka vaan voi onnistua, jos luottaa itseensä.

Mitä haluaisit oppia?

Puhumaan venäjää. Mun appiukko lähettää mulle viestejä venäjäksi ja harmittaa, ettei voida kommunikoida paremmin.

Mitä sulta löytyy aina jääkaapista?

Täytyy sanoa, että tuskin mitään turhaa, koska pyrin hyödyntämään kaiken mitä ostan. Mutta kyllä siellä on sellaisia kestäviä asukkeja, kuten oliivit, sinappi ja muita säilykkeitä.

Mä rakastan tota edellistä vastausta ja samaistun siihen vahvasti. Meillä on myös aloitettu uusi rutiini, josta pidän kovasti. Käydään kerran viikossa, usein sunnuntaisin isossa kaupassa. Ostetaan koko viikoksi ruokaa: vihanneksia, hedelmiä, papuja, munia ja ehkä yksi hyvä juusto. Kirjoitan ylös kaikki ateriat, mitä näistä ruoista voi tehdä, lista helpottaa muistamaan, mitä aineksia minulla oikeasti on. Olen aika mestari luomaan aterioita tyhjästä ja jääkaappi pitää aina syödä täysin tyhjäksi viimeistä vihanneksen jämää myöten ennen kuin mennään taas kauppaan.

 

 

Olen muuten tutustunut Satuunkin Instagramissa, viisi vuotta sitten. Tavattiin ekaa kertaa sattumalta kadulla vuonna 2014 ja mentiin kahville yhdessä.  Niin kuin Satu kertoi, on mahtavaa seurata luovia ja lahjakkaita ihmisiä. Olen iloinen että Instagram alustana on mahdollistanut tällaisiä yhteyksiä. Kerroin pari viikkoa sitten julkaistussa Mitä mietit, Ronja Salmi? –ohjelman ystävyys ja yksinäisyys -teemaisessa jaksossa, kuinka olen saanut kavereita Instagramista. Jakson pääsee katsomaan tästä.

Satun elämää ja touhuja pääset parhaiten seuraamaan hänen Instagram-tililtään @satuahtiainen. Siellä hän juuri kertoi odottavansa toista lasta. Onnea odotukseen ja koko perheelle!

Haluan myös tämän postauksen myötä toivottaa hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja siksi itsensä kokeville. Ajatukset ovat myös äideissä, jotka ovat menettäneen lapsen ja heissä, jotka ovat menettäneet äidin. Kaikissa vaikeissa äiti-lapsi suhteissa olevissa. Heissä, jotka ovat päättäneet olla tulematta äideiksi ja heissä, jotka haluaisivat olla äitejä, mutteivat ehkä voi. Naisissa ja äideissä on sellainen voima sekä viisaus, joka kantaa kaiken tässä maailmassa, emmekä voi sitä koskaan tarpeeksi korostaa ja arvostaa.

Jaa:
Edellinen Seuraava

Muita hyviä juttuja

1 kommentti

  • rimma

    tää oli ihana juttu, kiitos!

    14.5.2018 at 12:57 vastaa
  • Jätä meille kommentti